31 травня 2016

Нові успіхи юних художників

Протягом останніх років учні художнього відділення Шосткинської дитячої школи мистецтв постійно відзначаються журі престижних мистецьких конкурсів за високий рівень майстерності.
31 травня 2016 р. учні художнього відділення Чернишова Тіна, Бондар Мішель та їх викладач Ольга Іванівна Сергієнко були запрошені до Києва у Національний палац культурно-ділового співробітництва «Український дім» для участі у виставці кращих робіт Міжнародного інтернет-конкурсу малюнка «Марка дружби-2016» та урочистого нагородження переможців. Їх визначало міжнародне журі, до складу якого входили представники:
- Міжнародного Арт Консорціуму Х’юстонського університету (США),
- Спілки художників Болгарії,
- Чеського університету,
- Херсонської художньої школи.

Чернишову Тіну та Бондар Мішель нагородили дипломами переможців конкурсу. Подарунком для учнів був урочистий концерт, каталог конкурсу з їх роботами та набір матеріалів для художньої творчості.
Роботи всіх учасників конкурсу, переможців та лауреатів презентовані в інтернет-галереї конкурсу «Марка дружби» і кожен зацікавлений образотворчим мистецтвом може переглянути їх на сайті.
А 20 травня 2016 р. Гладій Єгор, учень О.І.Сергієнко, став переможцем ХV Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням. Вручення диплому, подарунків учню та його викладачу відбулось у Національному музеї Т.Шевченка. Заступник Міністра культури України Ростислав Карандєєв поздоровив Єгора та побажав успіху в творчій роботі.

В бесіді з журналістом газети «Перекресток» Ольга Іванівна зазначила: «Я також дуже пишаюсь своїми учнями, вони талановиті та унікальні, а коли й ще це визнають на Всеукраїнському та Міжнародному рівні, це надихає на подальшу творчу роботу і учнів, і мене як викладача».