29 травня 2016

Флешмоб на Софіївській площі


Нещодавно, 29 травня 2016 року, ансамбль віолончелістів «Співучі струни» Шосткинської дитячої школи мистецтв (викл.Скега Л.М., конц. Тарасенко Т.І.) брав участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі дитячих ансамблів та оркестрів струнно-смичкових інструментів «Зіграємо разом: Україна», який відбувся у Національному заповіднику «Софія Київська» (м. Київ).
Цей фестиваль-конкурс, приурочений до Дня захисту дітей і Дня Києва, є завершенням двох попередніх ініціатив «ESTA-Ukraine» – української ланки Європейської Асоціації педагогів-струнників: фестивалів-конкурсів «Зіграємо разом: Схід України» і «Зіграємо разом: Захід України».

Ансамбль виконував два твори – «Гімн любові» М.Мано та «Танго «Латинські ночі» К. та Д.Блеквелл. Поважне журі високо оцінило майстерність учнів, їх технічний рівень, емоційність та виразність виконання. Колектив зайняв І місце у змішаній категорії. Такий результат досягнуто завдяки наполегливій праці викладача та учнів.

Особливим було те, що після конкурсних прослуховувань на Софійській площі передбачалась обов’язкова участь колективів у флешмобі – спільному виконанні п’єси Л.Бетховена «Ода до радості». Це було дуже вражаюче, хвилююче, урочисте дійство. Діти були переповнені емоціями, адже вони грали на одній з головних площ столиці нашої країни.

А 30 травня юна віолончелістка, першокласниця Софія Назаренко (викл. Л.Скега, конц. Т.Тарасенко) брала участь у ХІІ Всеукраїнському конкурсі «Класичний меридіан» /м. Київ/ і у номінації «Струнно-смичкові інструменти» в молодшій групі зайняла ІІ місце. Софія вже вдруге бере участь у конкурсах такого рівня і досить впевнено демонструє свої навички та особисте відношення до музики.

Я хочу побажати дітям творчого настрою, вдосконалення гри на такому чудовому інструменті, як віолончель, успіхів та здійснення всіх мрій! Дуже вдячна адміністрації школи, батькам за їх підтримку та порозуміння.
    
Л.Скега, зав.відділом струнних смичкових інструментів, старший викладач