10 червня 2016

Яскравий виступ

Шанувальники музичного мистецтва нашого міста вже звикли до того, що багато талановитих дітей – учнів дитячої школи мистецтв – беруть участь і стають переможцями найпрестижніших мистецьких конкурсів і фестивалів. Ось і на цей раз учениці 7 класу  Надія Бобровицька (клас викл. Соломіної Н.В.) і Дарина Штихно (клас викл. Новикової О.В.) стали дипломантами ХІІ Всеукраїнського музичного конкурсу «Класичний меридіан» у Києві в номінації «камерні ансамблі».
Але найбільший успіх у цій номінації випав на долю їх викладачів – фортепіанного дуету О.В.Новикової і Н.В.Соломіної, які також змагалися в окремій викладацькій категорії.
Треба зауважити, що сам факт сольного або ансамблевого виступу на конкурсах викладачів – дуже рідке явище. Далеко не всім вдається поєднувати виконавську та педагогічну діяльність.

У виконанні цього талановитого дуету прозвучали твори старовинної і сучасної фортепіанної музики. Їх виступ був таким віртуозним і таким натхненним, що вимогливе журі одностайно вирішило присудити їм найвищу нагороду конкурсу – Гран-прі.

Хочеться побажати і дітям, і їх викладачам нових творчих злетів і перемог!