03 травня 2017

Є наші на Мальті!

На початку квітня в місті Суми відбувся восьмий Міжнародний конкурс молодих піаністів «Слобожанська фантазія», який зібрав велику кількість учасників з Китаю, Росії, В’єтнаму, Німеччини, Японії та України. Конкурс добре знаний не лише в Україні, а й за її межами. До журі восьмого конкурсу увійшли відомі піаністи і викладачі, лауреати міжнародних конкурсів Альберт Мамрієв (Німеччина), Ченксі Лі (Китай), Наталія Горецька (Україна), Людмила Закопець (Україна) на чолі з доцентом Московської державної консерваторії ім..П.І.Чайковського Юрієм Діденко.
Перемога у такому авторитетному форумі фортепіанного мистецтва – це почесна й висока рекомендація для обдарованих молодих митців. Серед багатьох учасників у молодшій віковій категорії, учень Шосткинської дитячої школи мистецтв Єгор Бахмут (викладач – Ірина Тарасова), здобув І-шу премію та отримав подарунковий Сертифікат, що забезпечує безкоштовне проживання й оплату вступного внеску на конкурс «Malta International Piano Competition» (Республіка Мальта, Валетта) від European Foundation for Support of Culture.

«Malta International Piano Competition» входить до Alink - Argerich Foundation (фонд заснований Martha Argerich и Gustav Alink) та European Foundation for Support of Culture, що входять до Всесвітнього інформаційно-сервісного центру для музикантів та конкурсів, тому участь у цьому конкурсі, відкриває двері для починаючих виконавців до європейської музичної спільноти та виводить молодих, зовсім юних музикантів на інший рівень змагань та творчості, а для дитини, це ще й крок до мрії стати відомим музикантом. Члени журі міжнародного конкурсу на Мальті представлені  відомими виконавцями та викладачами з шести країн світу, а саме Італія, Німеччина, Росія, Японія, Туреччина, Фінляндія. Для здійснення цієї мрії потрібно було лише придбати авіаквитки до Мальти, які виявилися занадто дорогими для родини. Дуже своєчасною виявилася фінансова підтримка юного піаніста від влади і громадськості.

Єгор Бахмут став лауреатом І-ї премії у своїй віковій категорії та здобув багато схвальних відгуків від членів журі, наприклад Дар’я Чайковська (член журі: Росія-Німеччина, педагог – Володимир Крайнєв, аспірантура у Павла Гілілова) висловилася: «Це був найкращий виступ, бо виконано бездоганно! Я хочу побачити в конкурсанта індивідуальність, людину, що грає так, як ніхто інший,  хочу знайти самородків, які зовсім не схожі на основну масу конкурсантів.» Особливу подяку та багато схвальних відгуків члени журі висловили педагогу Єгора, Ірині Семенівні Тарасовій, кажучи, що дуже важливо, коли в першу чергу педагоги думають про якість музики! Також, поза увагою не залишилось і місто Шостка, і Сумська область, бо велика кількість людей були зацікавлені нашим чудовим містом, що дуже приємно!