18 лютого 2013

Другий фортепіанний відділ


Склад викладачів відділу:
Філатова Надія Юріївна – завідуюча відділом, старший викладач
Шушунова Світлана Миколаївна – старший викладач
Євлентєва Ольга Олександрівна – старший викладач
Новикова Олена Володимирівна – викладач/концертмейстер
Соломіна Ніна Василівна – викладач/концертмейстер
Ковтун Вікторія Василівна – викладач/концертмейстер
Борбат Марина Володимирівна – викладач/концертмейстер
Крамарчук Ольга Володимирівна – викладач, сумісник
На відділі двічі на рік проводяться звітні та тематичні концерти. Нещодавно викладач Соломіна Н.В. підготувала лекцію-концерт до 200-річчя Ф.Шопена, викладач Ковтун В.В. – до 300-річчя народження фортепіано.
Учні та викладачі відділу приймають активну участь в загальношкільних концертах. Учениця Крістіна Борбат виступала на презентації школи в Благодійному Фонді Л. Кучми «Україна» (м. Київ, 2012) та концерті талановитих дітей Сумщини «Майбутнє – є!» в Сумському музично-драматичному театрі ім. М.Щепкіна.
В 2007 році разом з викладачами І фортепіанного відділу та при підтримці адміністрації школи було започатковано відкритий конкурс юних піаністів «Чарівний рояль», що проводиться один раз в два роки (одним з організаторів є Філатова Н.Ю.).
Учні відділу перемагають на обласних, міжрегіональних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах, вступають до вищих мистецьких навчальних закладів. За останні роки лауреатами ставали Крістіна Борбат – неодноразово, Ксенія Уткіна (викл. Борбат М.В.), Катерина Висоцька, Анастасія Костенко (викл. Шушунова С.М.), Юлія Погребняк (викл. Євлентєва О.О.), Надія Бобровицька (викл. Соломіна Н.В.). Анастасія Костенко та Катерина Висоцька (викл. Шушунова С.М.) вступили до Київської ССМШ ім. М.Лисенка, Богдан Катюшин (викл. Соломіна Н.В.) – до Сумського ВУМік ім. Д.Бортнянського.
Викладачі Новикова О.В. та Соломіна Н.В. були переможцями обласного конкурсу викладачів-піаністів. Викладачі Шушунова С.М. та Новикова О.В. давали відкриті уроки на регіональній конференції викладачів-піаністів (м. Ромни).
Концертмейстер Новикова О.В. отримала диплом кращого концертмейстера на Міжнародному конкурсі «Золоті таланти співдружності» (м. Желєзногорськ, Росія). Концертмейстер Соломіна Н.В. неодноразово нагороджувалась дипломом кращого концертмейстера на Всеукраїнському дитячому конкурсі академічного співу «Поліська рапсодія» (м. Шостка) та отримала подяку від Благодійного Фонду Л.Кучми (2012 р.) за успішний виступ в якості концертмейстера в Національній філармонії України. Концертмейстер Ковтун В.В. з успіхом брала участь в концертах із викладачем скрипки Давискубовим І.Г. в Шостці, Сумах, Глухові та Кролевці.