15 лютого 2013

Відділ струнних смичкових інструментів


Склад викладачів відділу:
Скега Любов Миколаївна – завідуюча відділом, старший викладач
Савон Наталія Вікторівна – викладач
Королевська Ольга Борисівна - викладач
Давискубов Ігор Георгійович – викладач
На відділі щорічно проводяться звітні та тематичні концерти.
Учні та викладачі приймають активну участь в загальношкільних концертах.
Давискубов І.Г. постійно виступає з сольними концертами з концертмейстером Ковтун В.В. та в дуеті з концертмейстером Степаненком В.В. в Шостці, Сумах та інших містах області. Приймає участь в джазових фестивалях, що проводяться в Україні.
Кожен рік з концертами в дитячій школі мистецтв виступає ансамбль віолончелістів (викл. Скега Л.М.). Цей колектив брав участь в концерті в Благодійному Фонді Л. Кучми «Україна» (м. Київ, 2012) під час презентації Шосткинської ДШМ, виступив з сольними концертами в Сумському ВУМіК ім. Д.Бортнянського та Кролевецькій ДШМ.
В шкільних концертах виступає ансамбль скрипалів (викл. Савон Н.В.) та струнний квартет викладачів школи. Усі ці колективи приймають участь в міських мистецьких заходах.
В 2011 році учень Андрій Мечик (віолончель, викл. Скега Л.М.) виступив з сольним концертом в дитячій школі мистецтв, в 2010 р. приймав участь в концерті талановитих дітей Сумщини «Майбутнє – є!» в Сумському музично-драматичному театрі ім. М.Щепкіна. В 2012 році він вступив до Київської ССМШ ім. М.Лисенка.
В 2011 році завдяки ініціативі та організаторським здібностям завідуючої відділом Скеги Л.М. та підтримці адміністрації школи було започатковано відкритий конкурс юних скрипалів та віолончелістів «Співучі струни».
Учні відділу перемагають на обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах. За останні роки лауреатами неодноразово ставали Андрій Мечик, Анастасія Наришкіна, ансамбль віолончелістів (викл. Скега Л.М.).