28 березня 2017

Свято пісні

25 березня в концертній залі Шосткинської дитячої школи мистецтв відбувся щорічний вечір вокально- хорової музики. Для глядачів виступали п’ять колективів, якими керує Лариса Леонідівна Шамро разом з акомпаніатором Мариною Володимирівною Борбат. Концерт – це результат великої роботи, під час якої постійно вдосконалюються вміння та навички учнів, відбувається їх творчий розвиток. Спів – це найприродніший прояв музикальності людини. Співаючий голос людини здавнини називали найпрекраснішим, слухняним і витонченим інструментом. А дитячий хор – це живий організм, дивовижна істота, що постійно зростає, змінюється і завжди молода, що несе в собі енергію юності, оптимізму та поетичної чарівності. Це особливий виконавський інструмент, крихкий і ніжний, гнучкий і чуйний, якому підвладне щире і беспосереднє вираження глибин людського почуття.
Репертуар колективів включає в себе різноманіття жанрів – від духовних піснеспівів та українських народних пісень до сучасних естрадних композицій. Глядачам припало до душі багато творів, у тому числі: «Мамина казка» нашої землячки Руслани Лісової, «Нісенітниця» К.Соколова у виконанні молодшого хору, «Дощик» Б.Фільц та «Росток добра» С.Халаїмова, що співали учні середнього хору, «Молитва за Україну» Н.Багмут та «Поклоніться землі» І.Поклада, які співав старший хор.

Чудовим подарунком на цьому концерті були виступи двох ансамблів, які вже не перший рік поспіль стають переможцями і володарями дипломів І ступеня в обласних конкурсах вокально-хорових ансамблів серед учнів дитячих шкіл естетичного виховання. Учні ансамблю молодших класів «Барвіночки» яскраво пританцьовували, співаючи українську народну пісню «Дударі» та пісню-блюз К.Шатрової «Кішка». А виконавці старшого ансамблю «Барвінок» водили хороводи з піснею «Вийди, вийди, Іванку», торкнулися душі кожного слухача піснею «Калинонька» сумчанина М.Черниша і завершили свій виступ улюбленою ними джазовою композицією «Полторы минуты сольфеджио» М.Ройтерштейна.

Ці твори повною мірою змогли розкрити творчий потенціал колективів. Багато творів було виконано без супроводу (a capella). Широке роздолля музичних різноманітних мелодій, різножанровість, зміна настрою виправдали очікування слухачів. В цей вечір свої виступи також подарували юні вокалісти, учні В.Єжель – Борис Казмірук і Діана Косьміна. Концерт відбувся у теплій атмосфері пісенного свята. А нагородою для юних артистів були гарячі аплодисменти публіки.